3 yemek kaşığı Kakao yada 1 çay kaşığı tereyağı ile eritilmiş çikolata
2 koli toz krem şanti sade
Vanilya
Portakal
Limon
Konut Dondurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim. Bu tarifte yumurta hamdan olduğu için sürekli çırpmamız gerekiyor.
Süt, vanilya ve şantiyide ilave edip 15 dk daha çırpalım. Gitgide koyulaşan bir kıvam elde edeceksiniz.Ben göz kararı 3 kaba ayırdım. Birisini bu biçimde sade vazgeçtim.
Bu karışımın azıcığına Portakal ve limon kabuğu rendesi ilave ettim ama yalnızca limon daha güzel oluyor biz portakallı pek beğenmedik. Son olarak da ayırdığım sade karışıma kakao ve erimiş çikolata ilave ettim. eritilmiş şokella dahi olur
En az 2-3 saat koyulaşması için buzluğa koyun ve İçerisinde ne olduğunu bildiğiniz kendi yaptığınız dondurmanız hazır.Ben genelde sabahtan yaptığımda akşam için hazır olmuş oluyor. İsterseniz geceden yapıp daha aşırıda dinlendirebilirsiniz dondurmanızı.Bu tarifte dondurmaya kıvam veren krem şanti bence ve servis yaptığınızda çok beklemeden harcanmalı malum erimeye başlıyor ama o halde de tadı hoş tatlı kreması gibi. Hatta çikolatalı olanın tadı hanı bir reklam var ya aslanlı daha durma onun kine benziyor Konutta çocuk varsa bu tarifi kesinlikle deneyin derim ben.