Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %3,72
Konut Baklavası

Konut Baklavası

Konut Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 su kadehi un
  • 10 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su kadehi ılık su
  • 2 su kadehi vurulmuş ceviz içi
  • Nişasta

Şurubu için

  • 5 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su
  • 2~3 damla limon suyu

Konut Baklavası Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabında un, yumurta, yoğurt, tuz ve ılık suyu karıştırıp yoğurun. Bir saat kadar dinlenmeye vazgeçin. Hamuru 10 bezeye ayırın. Hamur bezelerini nişasta ve un karışımı serptiğiniz mutfak tezgahında incecik açın. Yağladığınız fırın tepsisine 5 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine bol ceviz içi serpin. Öteki yufkalarla üzerini kapatın. Üçgen dilimler kesip üzerine dargın tereyağı dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şurup için derin bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin. Fırından çıkarıp soğuyan baklavanın üzerine ılık şurubu dolaştırın. Bir saat dinlendirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın