Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Konak Helvası

Konak Helvası

Konak Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı akışkan yağ
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Konak Helvası Nasıl Yapılır?

  • Fıstığı akışkan yağda kavurun. İrmiği ilave edip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın.
  • Ayrı bir kapta süt, şeker ve gül suyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekerrür ocağa alın.
  • Sütlü karışımı  azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice sürükledikten sonra tencereyi ocaktan alın. 
  • Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistan cevizi serpin.
  • Konak helvasını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Konak Helvası Püf Noktaları Nelerdir?

  • Konak helvası hazırlamanın en ehemmiyetli püf noktası, irmiği devamlı karıştırmaktır. Dibinin yakalamaması için karıştırma operasyonunu bırakmayın.
  • İrmiği kavururken tahta kaşık kullanın.
  • Fıstık ve irmikleri birlikte kavurun. Kavurma esnasında ocağı kısık ateşe ayarlayın.
  • İrmiğin kabarması için, süt ve gül suyunun kaynamış olması gerekir.
  • İsteğe göre limon, portakal ve mandalina kabuğu rendesi ile aroma katabilirsiniz.

1 Porsiyon Konak Helvası Kaç Kalori?

  • Konak helvasının bir porsiyonu, takribî 250 kaloridir. Şekerli bir tatlı olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.

Özel günlerde sunabileceğiniz tatlı tariflerine buradan göz atabilirsiniz. Nefis sütlü irmik tatlısını da listenize ilave etmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın