Malzemeler
Keki nemlendirmek için
Beyaz krema için
Kolay tiramisu ,pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip…
Beyaz krema için, yumurta sarılarını tencerede çırpma teli ile çırpın. Vanilya, süt, tozşeker ve unu ilave edip pütürsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamında olana kadar pişirin. Ocaktan alıp arada bir karıştırarak soğumaya vazgeçin.
Kremayı çukur bir kaba alıp mikserle 2 dakika çırpın. Peyniri ilave edip karıştırın.
Keki nemlendirmek için, kahveyi ılık suda eriyene kadar karıştırın. Şeker ve konyağı ilave edip iyice karıştırın.
Hazır keki dikdörtgen sırça kalıbın ebatında kesip 2 dikdörtgen dilim elde edin. Birinci dilimi kalıbın dibine yerleştirip
kahveli sosla nemlendirin. Üzerine kremayı kalın bir katman halinde yayın. İkinci kek dilimini yerleştirip kahveli sosla nemlendirin.
Kalan kremayı kekin üzerine sürüp spatula ile şekillendirerek yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Üzerine çay süzgeçi ile
kakao serpin. Hindistancevizi ve antepfıstığıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, normal tiramisu tarifine de göz atabilirsiniz.