Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %0,61
  • BIST
    %3,72
Kolay Konut Üretimi Dondurma

Kolay Konut Üretimi Dondurma

Kolay Konut Üretimi Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml süt kreması
  • 2 adet büyük boy olgunlaşmış muz
  • 60 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı bal

Kolay Konut Üretimi Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muzlarımızı yuvarlak biçimde dilimleyip buzdolabı poşetine koyuyoruz.
  2. Bir gece derin dondurucu da bekletiyoruz.
  3. Ertesi gün yapmaya başlıyoruz.
  4. Yalnızca 20 dakika fazla değil süt kremamızı derin dondurucuda soğutuyoruz.Asla buzlandırmıyoruz buraya dikkat.
  5. Çikolatamızı benmari usulü eritip soğuması için bi kenara alıyoruz.
  6. Buzluktan muzlarımızı çıkarıp mutfak robotuna koyup kıvam alana kadar çalıştırıyoruz.
  7. Sertliğinden dolayı korkmayın 2-3 dk da kıvam alacaktır.
  8. Daha sonra dondurucudan çıkardığımız kremamızı mikserin yüksek devriyle iki katına çıkıp krem şanti kıvamını alana kadar takribî 5 dk çırpıyoruz.
  9. Burdan sonra kremamızı denk ölçüde 3 e ayıralım.
  10. İlkini muzlu karışıma karıştıralım.
  11. İkincisini çikolatayla karıştırıp süratli süratli yedirelim birbirine, çikolata sıcak olmasın süt kesilir!!
  12. Üçüncüyü de sade yapalım içine 2 yemek kaşığı bal tutkuya göre artırıp eksiltilebilir de .
  13. Baton kek kalıbına tek tek koyup aralarına yağlı kağıt yerleştirin.
  14. En son üzerine streç film sürükleyip 2 saat sonra çıkarıp yiyebilirsiniz.
  15. Bir gece beklerse daha sert oluyor

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın