Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Kolay Aşure

Kolay Aşure

Tarifin Öyküsü

Kolay Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi toz şeker tatlı hoşlananlar 4 kadeh eklesin
  • 2,5 su kadehi buğday
  • 2 su kadehi kuru fasulye
  • 2 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi ham fındık
  • 1 su kadehi ham badem
  • 200 gram kuru üzüm
  • 200 gram kuru kayısı
  • 100 gram kuş üzümü
  • 200 gram ceviz içi
  • 5 adet karanfil
  • Karanfili kaynatmak için 1 çay kadehi su

Kolay Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan nohut, fasulye ve aşurelik buğdayı nemlendirelim. Ben bu mahsulleri tarım kredi kooperatifinden temin ettim.
  2. Sabah olunca aşurelik buğdayı yıkadım bir taşım kaynattım. Sonra süzdüm.
  3. Sonra üzerine kaynar su döktüm ve haşlamaya devam ettim.
  4. Bu arada iki ayrı tencerede nohut ve fasülyeyi haşlamaya başladım.
  5. Tadına bakarak dişe değer durumda haşlanmalarını sağladım.
  6. Nohut ve fasülye haşlanınca soğuk suyla yıkayıp süzdürüp buğdayın olmasını bekledim.
  7. Buğdayın pişme evresini beklerken kuru yemişlerimi doğrayıp kaynar su içerisinde beklettim.
  8. Fındık ve bademi de ayrı kapta kaynar su içerisine koyup bekletip kabuklarını soydum.
  9. 5 adet karanfili 1 çay kadehi su ile 2 dakika kaynatıp süzdüm.
  10. Buğdayımız yumuşayınca içine nohut ve fasülye katıp 10 dakika kaynattım.
  11. İçerisine süzdürdüğüm kuru yemişleri, fındık bademi ve karanfil suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynattım.
  12. Bu arada yan tarafta kaynar suyum hep hazırdı eksildikçe ilave etmeye devam ettim.
  13. En 3 su kadehi şekeri ilave edip 10 dakika daha kaynatıp servis tabaklarına paylaştırdım.
  14. Elimden geldiğince en kolay haliyle anlatmaya çalıştım. Şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın