Kokusuz Hamsi Nasıl Pişirilir? Tarifi İçin Malzemeler
İsteğe göre hamsi ben 1.5 kilogram kullandım
Akışkan yağ
Mısır unu
Tuz
Kokusuz Hamsi Nasıl Pişirilir? Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamsileri arının yıkayın bir süzgece alın iyice süzülsün. Sonra pak bir poşete alın üzerine tuz ve mısır unu dökün. Yoksa sıradan un da olur veya karmaşık da olabilir fark etmez.
Poşetin ağzını sıkıca kapatın ve balon gibi yapın. İyice sallayın böylece hem süratlice hem de rastgele bir kap pislemeden unlama harekâtını yapmış olun.
Ardından bir yağlı kağıda tava ebadında hamsileri hoşça dizin. Tek gizeme halinde olmalı. Üzerine 2-3 kaşık akışkan yağ dökün. İkinci bir yağlı kağıtla üzerini kapatın ve iki yağlı kağıdı kenarlardan sıkıca katlayarak kapatın.
Balıkları tavaya alın ve kapağını kapatın. En büyük gözde orta ateşte 7-8 dk bir güzergahını pişirin sonra çevirin yeniden 7-8 dk değişik suratını pişirin.
Bir tava pişerken tezgahın üstünde diper tavayı hazırlayın. Böylece ilk tava pişerken süre kaybı olmaz pişer pişmez ikinci tavayı pişirmeye geçmiş olursunuz.
Ben 1. 5 kilo hamsiyi 3 tavada pişirdim. Büyük balık tavasında bu şrkilde pişti. Daha büyük tavada 2 posta da daha minik tavada 4 postada olur. Başka Bir Deyişle balık ölçüyü tava ebadı tanımlar.
Pişince yağlı kağıdı açarken çok dikkatli olur içerde olan buğu ellerinizi yakmasın. Afiyet olsun.