2.5 su kadehi un Artırılabilir veya eksiltilebilir
2 yemek kaşığı kakao
1 koli vanilya
1 koli kabartma tozu
1 koli kremşanti
1,5 çay kadehi süt
2,5 su kadehi hindistan cevizi
Yarım su kadehi pudra şekeri
1 su kadehi süt
200 ml akışkan krema
160 gram çikolata İkiside bitter çikolata
Hazır beyaz çikolata sosu
Kokostarlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabımıza yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1 çay kadehi sütü ilave ettikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
Malzemelerimiz özleşinceye kadar çırpalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kek hamurumuzu borcama Ben kalın olmaması için borcama döktüm. Dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz boşaltalım. Takribî 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya vazgeçelim. Ben borcama döktüğüm için kelepçeli kalıba göre kestim keki. Üzeri için, kremşantiyi süt ile çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave ederek, hoşça karıştıralım. Kıvam alması için buzdolabında 10dk bekletebiliriz. Çikolata ganajı için, akışkan kremayı kaynayıncaya kadar ısıtalım.
Çikolatayı ilave ederek, eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuma esnasında kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine hoşça dökelim. Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Üzerini süslemek için kenton hazır çikolata soslarından kullandım. Afiyet şeker olsun :.