Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kladdkaka (İsveç Keki)

Kladdkaka (İsveç Keki)

Kladdkaka (İsveç Keki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 110 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet orta irtifa muz
  • 2 paket sütlü/bitter çikolata
  • 1/2 (yarım) akarsu bardağı süt

Kladdkaka (İsveç Keki) Tarifi Yapılışı

  1. Kek harcı için gerekli tüm malzemeleri çırpalım. Fazlasıyla koyu bir kek harcı elde edeceğiz.
  2. Kelepçeli kalıbın altına yağlı fırın kağıdı serip harcı üzerine dökelim.
  3. 1 adet muzu dilimleyip kek harcının içerisine parmağımızla bastıralım.
  4. 180 derece fırında maksimum 20 dk pişirelim.
  5. Keki fırından çıkardıktan sonra üzeri için ganaj yapalım.
  6. Ganajı kekin yüzeyine uygunca yaydıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  7. Servis esnasında isteğe bağlı olarak kakao serpilebilir. Sağlık Durumu olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın