Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu Veya Mascarponelu Muhallebi
Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu Veya Mascarponelu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
1 yumurta sarısı
70 g un
1/4 yemek kaşığı agave şurubu veya natürel bal
1 çay kaşığı vanilya özütü
500 ml süt
300 g mascarpone peyniri
12-15 adet kedi dili bisküvi
100 ml süt Dilerseniz 1 tatlı kaşığı marmelat ile karıştırabilirsiniz
Kızılcık marmeladı için
500 g taze kızılcık Yıkanmış
1 Türk kahvesi fincanı su
1/2 limonun suyu
Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu Veya Mascarponelu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Marmelat için kızılcıkları ufak bir tencereye alıp, üstüne suyu ilave edin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, kevgir takviyesiyle ezerek çekirdeklerinden ayırın. Tekerrür tencereye alıp kaynatmaya devam edin. 20-25 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edin ve ocaktan alın. Kavanozlayıp kapağını kapatın ve ters çevirin. Soğuduğunda düz çevirip buzdolabında tutabilirsiniz.
Tatlı için yumurta sarısı, un, vanilya özütü ve sütü tencereye alıp, orta ateşte karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Mascarpone peyniri ve agave şurubunu ilave ederek mikser veya el mikseri ile iyice karıştırın. Kremayı soğutun.
Kedi dili bisküvileri süt ile nemlendirip, sunum yapacağınız kupların tabanına dizin. Kupların yarısını krema ile doldurduktan sonra arasına 1 kaşık kızılcık marmeladından dökün ve üstüne tekerrür krema koyun. Buzdolabında 1 saat soğutun. Üzerine taze kızılcık veya marmelattan koyup, süsleyerek servis edebilirsiniz.