Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %-0,06
Kızartılmış Güllaç

Kızartılmış Güllaç

Kızartılmış Güllaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 güllaç yaprağı
  • 2 su kadehi süt
  • 2 kutu vanilya
  • 1 su kadehi ceviz içi
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 5 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Kızartılmış Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Süt ve vanilyaları tencereye alıp kaynatmadan ısıtın.
  • Güllaç yapraklarını ortadan ikiye kesin ve büyük bir tepsi içine yerleştirin. Kepçe ile üzerine süt dolaştırarak yumuşatın.
  • 2-3 yemek kaşığı ceviz içi serpip kalın rulo biçiminde sarın. Yumurtaları bir kaseye kırıp çatalla çırpın.
  • Güllaç rulolarını yumurtaya bulayıp agresif yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Sıcak güllaçları soğuyan şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin ve servis tabağına dizin. Üzerini toz fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktası:

  • Güllacın içini ceviz yerine çekilmiş antep fıstığı ile doldurabilirsiniz.

Daha hafif bir versiyonu olan cevizli güllaç üretimine de kesinlikle göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın