Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kızarmış Muz

Kızarmış Muz

Kızarmış Muz Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 muz

Hamuru için

  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • Yarım su kadehi su
  • Yarım su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Kızartmak için

  • 2 su kadehi Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Bal
  • Hindistan cevizi

Kızarmış Muz Nasıl Yapılır?

Hamuru için un, kabartma tozu ve vanilyayı bir karıştırma kabında harmanlayın. Su ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. 4 cm kalınlığında dilimlediğiniz muzları evvel nişastaya sonra sütlü karışıma daldırın ve dargın yağda kızartın. Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını sürüklettikten sonra bir servis tabağına alın. Üzerine bal dolaştırıp Hindistan cevizi serpin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın