Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Kızarmış Millete Tatlısı

Kızarmış Millete Tatlısı

Kızarmış Millete Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi Ayçiçek yağı
  • 1 çay kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş lime kabuğu
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 80 g beyaz çikolata

Kızarmış Millete Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta, Ayçiçek yağı, süt, rendelenmiş lime kabuğu, vanilya ve şekeri geniş bir karıştırma kabında tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak 2 cm kalınlığında bir merdane takviyesiyle açın. Hamurdan yuvarlak bir kurabiye kalıbı takviyesiyle parçalar kesin. Ortalarını da daha ufak bir kalıpla keserek milleteler elde edin. Hamur halkalarını agresif yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın