Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kızarmış Elma Dilimleri

Kızarmış Elma Dilimleri

Kızarmış Elma Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 245 gr un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Rendelenmiş muskat
  • 240 ml elma suyu
  • 1 yumurta
  • 20 gr tereyağı eritilmiş
  • 3~4 kırmızı elma

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Sunum için

  • Dondurma

Kızarmış Elma Dilimleri Nasıl Yapılır?

Hamur için un, kabartma tozu, tuz ve tarçını bir kapta harmanlayın ve yarım su kadehi kadarını ayırın. Kalan karışıma elma suyu, yumurta ve tereyağını ilave edip çatalla karıştırın. Elmaları atayıp dilimleyin. Fırını 100 dereceye ayarlayın. 5-6 dilim elmayı evvel ayırdığınız un karışımına, ardından akışkan karışıma bulayıp dargın yağda 3 dakika kızartın. Yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın. Ardından ızgara teli üzerine dizerek fırına yerleştirin. Tam elmalar bitinceye kadar operasyonu yineleyin. Üzeri için, şeker ve tarçını harmanlayın. Elma dilimlerini bu karışıma bulayıp dondurma ile servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın