Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %-0,25
Kızarmış Ekmekli Dondurma

Kızarmış Ekmekli Dondurma

Kızarmış Ekmekli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 400 gr kaymaklı dondurma
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 150 ml krema
  • 5 çorba kaşığı pudraşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı süt

Süslemek için

  • Birkaç dilim taze meyve
  • Birkaç nane yaprağı

Kızarmış Ekmekli Dondurma Nasıl Yapılır?

Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in dondurmalı tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.

Ekmekleri çaprazlama ortadan ikiye kesip kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın. Süt, yumurta, yumurta sarısı, krema, vanilya, tarçın ve şekeri bir kapta karıştırın.

Ekmekleri yumurtalı karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya vazgeçin.

Ekmekleri servis tabağına yerleştirip üzerlerine dondurmayı paylaştırın. Meyve dilimleri ve nane yapraklarıyle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın