Bu 8 parçayı birbirine dokunmayacak biçimde bir kap içerisine koyarak tekerrür buzluğa atıyoruz. 2 saat kadar donmasını bekliyoruz.
Dondurmalar donduktan sonra dış harcını hazırlayalım. Mısır gevreği ve şekeri robotta sürükleyerek inceltiyoruz ama un gibi ince yapmıyoruz. ben burada ceviz fındık ve 1 çay kasıgı kadar da tarçın ilave ediyorum seçime kalmış hoş oluyor.
Daha sonra yumurtalarımızın akını hoşça çırparak köpürtüyoruz.
Buzluktan çıkardığımız dondurmaları evvel yumurta akına buluyoruz. Ardından mısır gevrekli harca daldırıp her tarafını kaplıyoruz. Ve tekerrür buzluğa atarak donmasını sağlıyoruz.
2 saat donduktan sonra yumurta akı ve mısır gevreğine bulama harekâtının ikinci katını bitiriyoruz. Ve tekerrür buzluğa atıyoruz. Bir gece beklerse daha hoş oluyor.
Son safha kızartma evresi. Derin dar bir tencereye yağımıza ilave ediyoruz. Mısır gevreğine bulanmış dondurma topumuzun içinde rahat bir biçimde dönerek bol yağda kızarması lüzumlu. Burada dikkat edilecek olan nokta yağın iyice kızmış olması lüzumlu. Ve her bir dondurma topu muhtemelse tek tek kızartılmalı.
Dondurma topumuzu yağın içine atıyoruz ve yavaş hareketlerle çevirerek en fazla 1 dakika kızartarak yağın içinden alıyoruz. Renginin bal rengine dönmesi gerekiyor.
Servis yaparken üzerine ince şeritler halinde bal ve çikolata sosu dolaştırabilirsiniz.