Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kavrulmuş tel kadayıf
  • 1 kase kokokops
  • İstenilen ölçüde dondurma
  • 1 tane yumurta akı
  • Kızartmak için akışkan yağ

Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kokokopslar kocaman kalacak biçimde ezilir.
  2. Dondurmadan büyük toplar yapılır.
  3. Yumurta akı çırpılır.
  4. Dondurma yumurta akına bulanır ardından kadayıfa bulanır. Bu operasyon iki kere yapılır.
  5. Streçe sarılır ve buzlukta bir gün bekletilir.
  6. Minik bir kaba yarıya kadar yağ koyulur.
  7. Yağ iyice kızdıktan sonra dondurma devamlı çevirerek kızartılır. Takribî olarak bir iki dakika yüksek ateşte kızartıyoruz.
  8. Fazla yağı alması için havlu kağıt serilmiş tabağa alınır. Arzu ettiğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun ❤️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın