3 su kadehi kocaman çekilmiş fındık içi Hevese göre
2 su kadehi akışkan yağ
Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Dondurmamızı derin dondurucudan çıkartıp 10 denk parçaya ufalayalım.
Her bir dondurmayı avuç içimizde yuvarlayalım.
Hindistan cevizine bulayalım üzerine streç flimle kapatıp derin dondurucuya koyalım.
Mısır gevreği, şeker, galeta şöhreti, fındık içini blendirdan geçirip ufak parça haline getirelim.
Yumurta aklarını derin kapta çatal ile çırpalım derin dondurucudan çıkartıp dondurma toplarını öncelikle yumurta akına sonra kaplama harcına bulayalım.
Aynı harekâtı tekerrür uygulayalım ardından tabağa koyup streç flimle üzerini kapatıp derin dondurucuda bekletelim. Uzun bir vakit bekletelim.
Servis evveli yağı derin bir tavada kızdıralım.
Asabi yağa atıp arada bir sallayarak 10 20 saniye gibi kısa bir vakit kızarttığımız dondurmaları bekletmeden servis edelim.