Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilogram kaymaklı maraş dondurması
  • 2 yumurta akı
  • 1 su kadehi darı gevreği
  • Yarım su kadehi ince çekilmiş fındık
  • Yarım su kadehi ince çekilmiş badem
  • 1 çay kadehi rendelenmiş hindistan cevizi
  • Yarım çay kadehi esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

Kaymaklı maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp ılınmasını sağlayın. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elinizle yuvarlayın ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Bir yumurta akını çırpın. Darı gevreğini mutfak robotunda iyice çekin. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Dondurma toplarını evvel çırpılmış yumurtaya ardından darı gevrekli karışıma bulayın. Derin dondurucuda yarım saat bekletin. Değişik yumurta akını çırpın. Dondurma toplarını evvel yumurtaya ardından kalan darı gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığınız yağda kızartın. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın