Patlıcanları alacalı soyun. Kocaman millete biçiminde doğrayıp tuzlu ve limonlu suda 30 dakika kadar bekletin. Kabakların dış kabuğunu kazıdıktan sonra dilimleyin.
Patateslerin de kabuğunu ceddip millete biçiminde dilimleyin. Kararmaması için suda bekletin. Ayçiçeği yağını tavaya alıp evvel patatesleri sonra patlıcanları en son kabakları hafif kızartın.
Öteki yanda soğanları yemeklik doğradıktan sonra tereyağıyla soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız biberleri ve sarımsakları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
Sulandırdığınız salçayı ilave edip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Fırın kabına sırayla patatesleri ve azıcık kıymalı harcı aktarın.
Ardından kabak sonra yeniden kıyma daha sonra patlıcan ve en son yeniden kıyma ilave ettikten sonra yarım ay biçiminde kestiğiniz domatesleri yerleştirip, evvelden ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Fırından almaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekerrür fırına verin. Kaşar peyniri eriyip kızardıktan sonra fırından alın. Sıcak servis yapın.