Bugün de siz bedelli ziyaretçilerimiz için kıymalı poğaça tarifi vereceğiz. Ancak öteki poğaçalarımızdan azıcık değişik olarak bu tarifimizde galeta unu kullandık. Emin olun ki poğaça tarifimiz öteki yemek tariflerinden çok daha lezzetli ve pratik oldu. Umarız ki siz de hoşlanır ve bize hak verirsiniz. Bir başka yemek tarifinde görüşmek üzere. Kvaka gelsin.
1 çay fincanı yoğurt
1 çay fincanı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 koli k. kabartma tozu
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar un
galeta unu
İç harcı için:
300 gr. kıyma
3 soğan
1 tutam maydanoz
darı yağı
tuz, karabiber
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, üzerine sıvıyağı, yoğurdu ve yumurtayı alalım iyice karıştıralım. Kıvama gelen hamurun üzerini örtelim, bir müddet dinlendirelim. Bir tavaya sıvıyağı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı alalım sote edelim, ocaktan indirdikten sonra ince kıydığımız maydanozu ilave edip karıştıralım. Hamuru limon büyüklüğünde açalım, ortasına kıymalı harçtan alıp kapatalım. Galeta ununa bulayıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.180 Derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.