Merhaba sevgili takipçilerimiz özellikle hamur işi hoşlanan kadınlar için bugün seçmiş olduğumuz tarif sizler için netlikle yemek listenize ilave edebileceğiniz bir tercih olacak diye düşünüyorum. Evet kadınlar bugün ki hamur işi tarifimin ismi Kıymalı Pide.
Kıymalı Pide Tarifi ni gerek özel konuklarınız için gerekse çocuklarınıza aperitif bir tercih yapmak için sınayabilirsiniz. Piştikten sonra dahi mikro dalgada basitçe ısıtıp servis yapabileceğiniz tarifimizin yanına tatlı kategorimizden sizlere önerebileceğim harikulade tarifim Haşhaşlı Revani Tarifi olacak. Harikulade hamur işi ve tatlı tariflerinin yer aldığı sitemizi takip etmeye davam diyerek pide tarifimizi sınayan azalarımıza basit gelsin…
Konutta pide yapmak ister misiniz? Mis gibi kıymalı pide yaparak beş çayları yanında ikram edebilirsiniz. Dışarıda satılan kıymalı pideleri aratmayan kıvamda hazırlanan bu kıymalı pide tarifi, basitçe kısa zamanda yapılabiliyor. Birde bu kıymalı pide hamuru gerçekten çok hafif oluyor ve midenizi hiç yormuyor. Sitemizde bir çok hamur işi tarifi sınanmış olarak sizlere sunuluyor. Bu kıymalı pide tarifi de sınanmış olarak sizlere sunulmuş bir kıymalı pide. Kıymalı pide, Türk Mutfağı ’nın en basmakalıp lezzetlerinden birisidir. Konutta yapılması onu hem lezzetli, hem de sıhhatli bir hale getirir.
4 kadeh un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
20 gram yaş maya
200 gram kıyma
2 tane sivri biber
1 kaşık margarin
3 tane domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
20 gram yaş mayayı ılık su dolu bir kabın içinde eritelim. Maya eriyince, 4 kadeh unu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 yumurtanın sarısını da ilave ederek yoğuralım. Hazırladığımız hamuru, yarım saat kadar dinlenmesi ve kabarması için bekletelim. 1 kaşık margarini tavaya alarak eritelim. Erimiş margarinin içine 200 gram kıymayı ilave ederek, kıyma suyunu sürükleyene kadar pişirelim. 3 tane domatesi ve 2 tane sivri biberi de doğrayarak tavaya ilave edelim. Bir zaman daha pişirelim. Yarım tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi de kıymaya ilave edelim. Yarım saat beklettiğimiz hamuru iki dakika kadar yine yoğuralım ve ikiye ayrılalım. Parçaları yuvarlayarak, 10 dakika kadar dinlenmeye vazgeçelim. Tezgaha un dökerek, parçaları merdane ile oval biçimde açalım. Hazırladığımız iç malzemesini hamurlara yayalım. Üzerine 1 yumurtanın sarısını da sürdükten sonra 200 derecelik bir fırında 25 dakika kadar pişirelim. Kıymalı pide, günün menüsünün yıldızı olarak artık servis edilebilir, afiyet olsun.
İKİNCİ TARİF:
Hamuru için:
İç malzemeleri:
Hamur işi Tarifi
Öncelikle pide hamurunu hazırlayalım, karıştırma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açalım ılık suda açtığımız mayayı, süt, yumurta, yoğurt, şeker ve tuzu alalım azıcık yoğurup hamuru dinlendirmeye sıcak bir yerde üzerini örterek bırakıyoruz.
Biz bu arada içi malzemesini hazırlatalım, soğanı minik minik doğrayalım karıştırma kabına alalım, domates ve sivri biberi minik minik doğrayalım hepsinin ebadı aynı olsun kıymayı tuz ve baharatları kaba alalım elimizle yoğurarak karıştıralım.
Hamur mayalandıktan sonra ebadını sizin isteğinize vazgeçiyoruz parçalar koparalım, yuvarlayarak içini açalım malzemeyi yeteri kadar koyuyoruz kayık görüntüsü verip uçlarını birbirleri ile birleştiriyoruz. Hamur olan kısımlara yumurta sarısı sürelim 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz kadınlar afiyet olsun…