Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr karnabahar
- 150 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2.5~3 su kadehi su
Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı minik çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın.
- Havucu atayıp ulusa biçiminde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.
- Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu sürükleyene kadar kavurun ve salçayı ilave edin.
- Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın.
- Kapağı kapalı olarak kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kıymalı karnabahar yemeğini, yanına çok yakışan haydari ile beraber servis edebilirsiniz.
Kıymalı Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?
- Karnabaharları düdüklü tencerede pişirecekseniz, pişirme zamanını yarıya indirebilirsiniz.
- Haşlama esnasında oluşan kokuyu önlemek için, suyun içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
- Karnabaharların haşlanırken bölmemesi için, kocaman parçalar halinde ayıklayın.
- Tarifte kullanacağınız kıymaların iki kere çekilmesine itina gösterin.
1 Porsiyon Kıymalı Karnabahar Kaç Kaloridir?
Lif ve vitamin bakımından zengin olan kıymalı karnabahar yemeğinin bir porsiyonu, takribî 120 kaloridir. Uzun zaman tokluk hissi verdiği için perhiz listelerinde yer verilir. Dilerseniz, düşük kalorili fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.
Siz de sebzelerle harmanlanan et yemekleri hazırlamak istiyorsanız, demir içerikli hünkar hoşlandı tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri beğendiklerinizle paylaşmayı unutmayın.