Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. Soğanı atayıp kıyın. Dereotunu arınıp kıyın.
Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini çeper biçiminde doğrayıp bir kaba alın.
Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ilave edip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay kadehi suyu ilave edin.
Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Daha aşırısı için dolma tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.