Kıymalı Ispanaklı Kömbe İftar sofralarımızın baş tacı olup yöresel tadımızın bir parçası olan kömbemizi artık sizde yapabileceksiniz. Lezzetine karşılık imali de basit olan bu damak tadımızın, ağzımıza layık olduğunu söylemek kaçınılmaz olurdu… Hepimize afiyet şifa olsun.
1 kilogram ıspanak
300 gr kıyma
1 kuru soğan
Kömbe Hamuru için Malzemeler
Su
Un
Mayayaş
Baharatlar
Pul biber, karabiber, tuz
1.Adım
Ispanaklar yıkanıp orta boy doğranır.
Genişçe bir tencerede, 1 kuru soğanı ufak ufak doğrarız ve kıyma ile kavururuz.
Tenceremizde kavrulan soğan ve kıymaya ıspanağımızı ekleriz.
Hafifçe karıştırıp üzerine baharatlarımıza ilavelerizyukarıyada belirttiğimiz gibi.
Sonra ocağımızı kapatırız. Kömbemizin içini hazırlamış olduk.
2.Adım
Kömbe Hamuru Hazırlanışı
Genişçe bir kaba un, tuz, su ve mayamızı karıştırırız.
Hamur haline gelene kadar yoğururuz. Mayalanmaya bekletiriz 1saat
3.Adım
Hamur mayalandıktan sonra, fırında pişecek tepsimizi yağlarız.
Evvel bir kat açarız, tepsiye yayarız ve içine 1.Adımda hazırladığımız ıspanağı koyarız.
Sonra bir kat daha açıp üzerine kapatırız. Üzerine kurumaması için yoğurt ve akışkan yağ harcını süreriz.
Tepsideki kömbemizi kare biçiminde keseriz.
En son çörek otu susam ekleriz isteğe bağlı. Pişirmeye vazgeçeriz.
1saate yakın 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
** Sayfamızın Takipçisi Olan Yüksel Hanım ’ın Önerisi: Kömbemizin yanına tarhana çorbasını öneririz.