Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi

Kıymalı Ispanaklı Kömbe İftar sofralarımızın baş tacı olup yöresel tadımızın bir parçası olan kömbemizi artık sizde yapabileceksiniz. Lezzetine karşılık imali de basit olan bu damak tadımızın, ağzımıza layık olduğunu söylemek kaçınılmaz olurdu… Hepimize afiyet şifa olsun.

 

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi için malzemeler

1 kilogram ıspanak

300 gr kıyma

1 kuru soğan

 

Kömbe Hamuru için Malzemeler

Su

Un

Mayayaş

 

Baharatlar

Pul biber, karabiber, tuz

 

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi

1.Adım 

Ispanaklar yıkanıp orta boy doğranır.

Genişçe bir tencerede, 1 kuru soğanı ufak ufak doğrarız ve kıyma ile kavururuz.

Tenceremizde kavrulan soğan ve kıymaya ıspanağımızı ekleriz.

Hafifçe karıştırıp üzerine baharatlarımıza ilavelerizyukarıyada belirttiğimiz gibi.

Sonra ocağımızı kapatırız. Kömbemizin içini hazırlamış olduk.

2.Adım

 

 Kömbe Hamuru Hazırlanışı

Genişçe bir kaba un, tuz, su ve mayamızı karıştırırız.

Hamur haline gelene kadar yoğururuz. Mayalanmaya bekletiriz 1saat

 

3.Adım

Hamur mayalandıktan sonra, fırında pişecek tepsimizi yağlarız.

Evvel bir kat açarız, tepsiye yayarız ve içine 1.Adımda hazırladığımız ıspanağı koyarız.

Sonra bir kat daha açıp üzerine kapatırız. Üzerine kurumaması için yoğurt ve akışkan yağ harcını süreriz.

Tepsideki kömbemizi kare biçiminde keseriz.

En son çörek otu susam ekleriz isteğe bağlı. Pişirmeye vazgeçeriz.

1saate yakın 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

** Sayfamızın Takipçisi Olan Yüksel Hanım ’ın Önerisi: Kömbemizin yanına tarhana çorbasını öneririz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın