Çilekleri ince ince dilimleyip bir kâseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bilave ettirin. Kivileri ceddip ince ulusalar halinde dilimleyin.
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Devamlı karıştırarak 8 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin.
Kupların kenarını kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin.
Çileğin yarıdan aşırısını ilave edin. Kalan krema ve çilekle bitirip üzerini bademle süsleyin.
Jöleyi 5 çorba kaşığı sıcak suda karıştırarak erieritin ve hafif kıvamlı hale gelince kuplara paylaştırın. Kupları buzlukta en az 3 saat bilave ettirip servis yapın. Afiyet olsun. Antioksidan ambarı olarak bilinen çilekli kup tarifine de göz atabilirsiniz.