Tart hamuru için tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru unlanmış tezgaha alarak yoğurun. Streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dikdörtgen bir tart kalıbını yağlayın.
Dinlenen hamuru tart kalıbının içine yayıp çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Izgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın.
Çikolatalı sos için kremayı bir sos tenceresine alıp ısıtın. Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata iyice eriyene kadar karıştırıp soğuyan tartınızın üzerine dökün.
İnce yuvarlak dilimlediğiniz kivileri tartınızın üzerine dizip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tartınız ılınınca buzdolabına alıp birkaç saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.