Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kivili Pratik Tatlı

Kivili Pratik Tatlı

Kivili Pratik Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1 kutu yulaflı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker

Kreması için

  • 1 su kadehi krema
  • 200 g krem peyniri
  • Yarım su kadehi pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı

Üzeri için

  • 3 kivi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yaprak jelatin
  • Yarım çay kadehi soğuk su

Kivili Pratik Tatlı Nasıl Yapılır?

Yulaflı bisküviyi un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirip bir kaba alın. Erittiğiniz tereyağı ve esmer toz şekeri ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yuvarlak çember kalıplar yerleştirip bisküvili harcı kalıpların içerisine bastırarak paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 5-7 dakika pişirin ve soğumaya vazgeçin. Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin ve soğuyan bisküvilerin üzerine paylaştırın. Tatlılarınızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Üzeri için kabuklarını ceddip kocaman doğradığınız kivileri bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ilave edip blenderdan geçirin. Yaprak jelatinleri ayrı bir kaseye alın. Üzerine soğuk suyu ilave edip çözünene kadar bekletin. Çözünen jelatini kiviye ilave ederek karıştırın ve soğuyan kremanın üzerine yayın. Kivi sosu donana kadar buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın