Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %-0,47
  • BIST
    %1,94
Kivili Pavlova

Kivili Pavlova

Kivili Pavlova Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 350 g toz şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 tutam tuz

Süslemek için

  • 2 adet kivi
  • Frenk üzümü
  • Greyfurt dilim

Kivili Pavlova Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 140 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Yumurtaları kırarak aklarını ve sarılarını ayrı kaplara koyun.
  • Elektrikli mikseri düşük süratte çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı olarak mikserin süratini artırın.
  • Yumurta akları katılaşmaya başlayınca 5 çorba kaşığı şeker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Parlak bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Mısır nişastasını, kalan şekeri ve sirkeyi ilave edin. Malzemenin iyice karışmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız mereng karışımını yağlı kağıdın üzerine dikkatlice dökün ve spatula ile ortasını hafifçe çukurlaştırarak şekillendirin. 40-45 dakika kıtır olana kadar pişirin. Fırınınızın ısısını kapatın. Kapağını açmadan, iyice soğuyana kadar fırında tutun.
  • Kremayı mikserde iyice katılaşana kadar karıştırın. Fırının içinde soğuttuğunuz merengin ortasına yayın.
  • Daha sonra ince dilimlenmiş kivi, greyfurt dilimleri ve frenk üzümleri ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Kivili Pavlovanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız yumurta aklarını oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve bu biçimde kullanın.
  • Çırpma işlemine kristal şekerler eriyinceye kadar devam edin. Kıvamını kavramak için iki parmağınızı karışıma daldırın ve şeker kalmadığından emin olun.
  • Pişen pavlovaları fırının kapağı aralık bir biçimde bekletin, fırının içinden soğumadan çıkartmayın.
  • Kullanılan malzemeler sebebiyle kivili pavlovayı gnam içerisinde harcamaya çalışın.
  • Üzeri için ahududu, karamel veya çilek sosu kullanabilir, renkli şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kivili Pavlova Kaç Kaloridir?

  • Kısa müddette hazırlanan kivili pavlovanın bir porsiyonu, takribî 280 kaloridir. 
  • Çok beğenilen ve daha düşük kalorili olan kırmızı meyveli pavlova tarifini de sınayabilir, perhiz listenize ekleyebilirsiniz.

    Meyve ve soslarla süslenen tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, dünyaca popüler panna cotta tarifine göz atabilirsiniz. Sevdiğiniz tarifleri hoşlandıklarınızla paylaşmayı ve yeni tatlar keşfetmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın