Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kivili Kup

Kivili Kup

Kivili Kup Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kivi
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya

Portakal peltesi için

  • 3 su kadehi portakal suyu
  • 1 su kadehi su
  • 3.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su kadehi toz şeker

Kivili Kup Nasıl Yapılır?

Süt, buğday nişastası, toz şeker ve unu tencereye alın. Mikserle iyice karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Kivileri ufak parçalar biçiminde doğrayın. Ilınmış muhallebiye ilave edip karıştırın. Muhallebiyi sırça kaselerin yarısına gelecek biçimde paylaştırın. Buzdolabında bekletip soğutun. Portakal peltesini hazırlamak için tüm malzemeyi tencerede çırpın ve pişirin. Ilındıktan sonra muhallebilerin üzerini portakal peltesiyle doldurun. Kivi dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın