Yumurta ve şekeri geniş bir kasede şeker tamamen eriyinceye kadar mikser takviyesiyle çırpın. Su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip bir spatula takviyesiyle harcı söndürmeden karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili iki fırın tepsisine denk olarak paylaştırarak yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Soğuyan keklerden bir çember takviyesiyle yuvarlak parçalar kesin. Kreması için lüzumlu olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın.
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser takviyesiyle çırpın ve buzdolabında bekletin. Derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın.
Kivilerin kabuklarını ceddip ince dilimleyin. Kasenin içini kivi dilimleriyle kaplayın ve bir ölçü krema sürüp bir parça kek yerleştirin.
Üzerine krema sürün ve kivi dilimleri yerleştirin. Krema, kivi ve kek katları bitene kadar aynı harekâtı yineleyin.
Donması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletin. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek pastayı çıkartın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, özel günlerin bırakılmazı olacak normal kümbet pasta tarifini de sınayabilirsiniz.