Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,98
  • ALTIN
    %-3,00
  • BIST
    %1,15
Kivili İrmik Tatlısı

Kivili İrmik Tatlısı

Kivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 kivi
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 kutu vanilya

Süslemek için

  • File Antep fıstığı

Kivili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, küp doğradığınız kiviler ve irmiği geniş bir tencereye alın. Aralıksız karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tatlıyı suyla nemlendirilmiş bir kek kalıbına alın ve üzerini bir spatula desteğiyle düzleştirin. 
  • Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Ilınan tatlıyı buzdolabında alın. En az iki saat dinlendirin. Dinlenen tatlının üzerini file Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın