3-4 tane kuru incir İncirleri küçük doğrayıp sıcak suda bekletin o beklettiğiniz suyu dökmeyin
1 su kadehi vurulmuş ceviz
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
2 2, 5 su kadehi un Hakimiyetli ilave edin
Kabartma tozu
Vanilya
4 su kadehi süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı darı nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker Kendinize göre ayarlayabilirsiniz
1 kutu vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hindistan cevizi
Kış Keki Tarifi Yapılışı
İncirleri ufak ufak doğrayıp bir kasenin içine üstüne çıkacak kadar sıcak suda bekletelim. Suyunu dökmeyelim.
Havucu rendeleyelim. Yumurta ve şekeri hoşça çırpalım. Sütü yağı ilave edelim inciri havucu ilave edip çırpalım.
Tüm malzemeleri atıp ununu hakimiyetli ilave edelim. Kelepçeli kek kalıbına koyup fırında pişmeye vazgeçelim.
175 derecede alt üst ayarda pişirdim. Kek pişerken bir yerde muhallebisini hazırlayalım.
İncirlerden kalan suyun içine yarım çay kadehi süt ilave edip şerbet gibi çıkan kekin üstüne sıcaklığı çıktıktan sonra ilave ettim kuru biçimde olmasın diye gayet lezzetli oldu.
Muhallebisini döküp dolaba soğumaya vazgeçin. 16 parçaya kadar ayrılınabilir. Afiyet olsun.