Rendelediğimiz kabukları azıcık şekerler ovalım bu şekilde kokusu ve aroması daha çok çıkıyor.
Sonradan yumurtalar beyazlayana ve harç üç katına çıkana kadar çırpıyoruz.
Ben geri kalanına el çırpıcısıyla devam ediyorum siz nasıl isterseniz .
Sonra süt, yağ, un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekliyorum birazda kakao ben portakalı ve kakaonun uyumunu seviyorum siz isterseniz sadede yapabilirsiniz keki.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında fansız ve yoklama ederek sıradan 25 dk da keki pişiriyoruz.
Sos için;Portakal ve limon sularını tencereye alıyoruz.
Bir çay bardağında azcık suyla nişastayı cıvıtıp suyun içine döküyoruz.
Minik bir kaç parça kabuk tarçını ekliyoruz.
En son olarakta şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
Donup kabuk bağlamaması için ocaktan aldıktan sonrada sık sık karıştırıyoruz.
Keki fırından çıkardıktan sonradan düz bir zemine alıyoruz.
Kalın bir pipetle bir kaç delik açıp üstüne hazırladığımız sosu döküyoruz.
Son olarak eğer kalıbınız benimki gibi turta kalıbıysa yüksek kalan kısımlarıda ganajın suyuyla ıslatıyoruz.Kurumasına kadar kekinizin kalacağını sanmıyorum ama neyse. 🤭