Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kış Keki

Kış Keki

Tarifin Hikayesi

Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı istikrarsız yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet portakal kabuğu(rendelenmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. Ilk Kez portakalın dışını yıkayarak işe başlayalım.
  2. Yıkanmış portakalın kabuğunu rendeleyelim.
  3. Derin bir kapta yumurta ve şekeri rengi açılana dek ve köpük köpük olana dek çırpalım.
  4. Süt ve akışkan yağı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştıralım.
  5. Peşinde içerisine portakal kabuğu, ceviz ve tarçın ilave edelim.
  6. daha sonra da un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
  7. Bir kaşık yardımıyla son defa karıştıralım.
  8. Kullanacağınız kek kabını yağladıktan sonradan karışımı kaba alalım.
  9. 175 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim.
  10. İlk 15 dakika fırının kapağını açmayınız ama kekiniz sönmesin ve kıskandıracak derecede kabarsın😄 .
  11. Kürdan testiyle denetleme ettikten sonradan fırının kabağı açık halde 10 dakika bekletiniz.
  12. Veee evinizi mis gibi kokutacak kekimiz hazır. Hadi sende denemelisiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın