Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Kış Dondurması Yapılışı

Kış Dondurması Yapılışı

Kış Dondurması Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilyalı şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2 kutu krema (schlagsahne)
  • 6 paket krema sertleştirici (sahnesteif )
  • 2 paket vanilyalı şeker
  • Yada 1 poşet krem şanti
  • Karamel Sos
  • Çikolatalı sos
  • Yada meyveli sos

Kış Dondurması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce sütü şeker, nişasta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesi ile beraber güzelce karıştırıp ocağa alalım.
  2. Karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  3. Dondurma kaplarına ilk önce muhallebimizi birer kepçe paylaşalım.
  4. Üzerine hangi sosu seviyorsanız birer kaşık dökelim. Ben karamel sos kullandım. Trileçe tarifimde bulunuyor.
  5. Muhallebileri soğumaya bırakalım.
  6. Üzeri için buzdolabında olan soğuk kremaya 6 paket krema sertleştirici ve 2 paket vanilyalı şeker ilave ederek mikserle koyulaşana kadar çırpalım. Fazla çırpmamaya dikkat edin ki kremanın yağı çıkmasın. İsteyen 1 poşet krem şantiyi sütle çırparak kullanabilir.
  7. Hazırlanan kremayı şanti torbasına koyup muhallebinin üzerine sıkalım ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim.
    Buzdolabında iyice soğuyunca çocuklarınıza dondurma niyetine verebilirsiniz. Afiyet olsun:)))

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın