İlk önce sütü şeker, nişasta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesi ile beraber güzelce karıştırıp ocağa alalım.
Karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Dondurma kaplarına ilk önce muhallebimizi birer kepçe paylaşalım.
Üzerine hangi sosu seviyorsanız birer kaşık dökelim. Ben karamel sos kullandım. Trileçe tarifimde bulunuyor.
Muhallebileri soğumaya bırakalım.
Üzeri için buzdolabında olan soğuk kremaya 6 paket krema sertleştirici ve 2 paket vanilyalı şeker ilave ederek mikserle koyulaşana kadar çırpalım. Fazla çırpmamaya dikkat edin ki kremanın yağı çıkmasın. İsteyen 1 poşet krem şantiyi sütle çırparak kullanabilir.
Hazırlanan kremayı şanti torbasına koyup muhallebinin üzerine sıkalım ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Buzdolabında iyice soğuyunca çocuklarınıza dondurma niyetine verebilirsiniz. Afiyet olsun:)))