Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-0,25
Kış Dondurması Rokoko

Kış Dondurması Rokoko

Kış Dondurması Rokoko Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kutu krem şanti
  • 2 su kadehi süt
  • 2 yumurta
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1,5 kutu kakaolu bisküvi
  • 250 g ceviz
  • 80 g sütlü çikolata
  • 1 kutu çikolata sos
  • 500 ml süt

Kış Dondurması Rokoko Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta 2 kutu krem şantiyi ve 2 kadeh sütü katılaşana kadar mikser desteğiyle çırpın. Ayrı bir kapta yumurtalar ile yarım su kadehi şekeri çırpın. Daha sonra iki karışımı birleştirerek  harmanlayın. Karışımın içine, kırılmış kakaolu bisküvileri, parçalanmış cevizleri ve ufak parçalara kesilmiş sütlü çikolatayı ilave edin. Bu karışımı yüksek kenarlı sırça bir tepsiye yayın. Üzerini streç film ile kaplayın ve bir gün buzlukta bekletin.
  • Çikolata sosu bir tencerede süt ile karıştırarak pişirip soğutun. Çikolata sos soğuduktan sonra buzlukta olan karışımın üzerine yayın. Yine üstünü streç film ile sarıp 1 gün daha buzlukta bekletin ve ertesi gün dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın