Hırpalama, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan nemlendirin. Suyunu değiştirip yeniden ayrı kaplarda haşlayın.
Patates ve domatesin kabuklarını atayıp tavla çeperi büyüklüğünde doğrayın. Patlıcanı alacalı atayıp minik küpler halinde doğrayın. Sivribiberleri kıyın.
Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın. Suyu tencereye alıp karışımı ilave edin. Hırpalama, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Patlıcan, domates ve sivri biberi ilave edin. Arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ilave edip tencereyi ocaktan alın.
Kalan akışkan yağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine dolaştırın. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, standart malzemelerle hazırlanan erişteli yoğurt çorbasını da anekdotlarınız arasına ilave edebilirsiniz.