Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %-0,12
  • BIST
    %-0,27
Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su kadehi hırpalama buğday
  • Yarım su kadehi yeşil mercimek
  • Yarım su kadehi nohut
  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 1 patlıcan
  • 2 sivribiber
  • 2 domates
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 6 su kadehi su
  • Tuz
  • nane

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hırpalama, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan nemlendirin. Suyunu değiştirip yeniden ayrı kaplarda haşlayın.
  • Patates ve domatesin kabuklarını atayıp tavla çeperi büyüklüğünde doğrayın. Patlıcanı alacalı atayıp minik küpler halinde doğrayın. Sivribiberleri kıyın. 
  • Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın. Suyu tencereye alıp karışımı ilave edin. Hırpalama, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Patlıcan, domates ve sivri biberi ilave edin. Arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ilave edip tencereyi ocaktan alın.
  • Kalan akışkan yağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine dolaştırın. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, standart malzemelerle hazırlanan erişteli yoğurt çorbasını da anekdotlarınız arasına ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın