Merhaba bedelli ziyaretcilerimiz, Kırpık Börek Tarifi ile sizlerleyiz. Beklenmedik konuklar için pratik bir tarif. Çok kısa zamanınızı alacak bu tarif, aynı zamanda çok da nefis oluyor. Sitemizde A dan Z ye basit üretimli börek tarifleri bulabilirsiniz. Daha sıkıntılı ama göz dolduran tarifler arıyorsanız onlarda bizim hamur işleri katagorimizde mevcut. Kavrayacağınız yemek mevzusunda yok yok sitemizde.
Kırpık Börek Tarifini hazırladınız, yanına ne yapsam diye düşünüyorsunuz, pratik kısa vakitte hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri katagorisinden sececeğiniz tariflerimizde var.
Kırpık Börek tarifini müddet meseleniz olmadığı zamanlarda hazırlayıp derin dondurucuya atabilirsiniz. Böylece davetsiz misarfirlere hazırlıklı olursunuz. Farklı salata tariflerimizden bir tanesini secip böreğin yanına hazırlamak kalır sizede. Basit gelsin…
625 gram 2.5 su kadehi süt
3 tane yumurta
135 gram 1.5 çay kadehi zeytinyağı
100 gram kaşar peyniri
100 gram 1 su kadehi beyaz peynir
1 tane küçük demet maydanoz
5 tane yufka
Malzemelerimizi karıştıracağımız genişçe bir kap alalım. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri hoşça rendeleyelim. Maydanozları ince ince doğrayalım. Kaba ; süt, yağ, yumurta, ince doğradığımız maydanozları ilave ederek harmanlayalım. Yufkaları tek tek elimizle kırparak, hazırladığımız harcın içine ilave edelim ve karıştıralım. Orta boy fırın tepsimizi iyice yağlayalım ve karışımı tepsiye yayalım. 200 derecelik fırınımızda Fırınımızın içinin sıcaklığı ehemmiyetli değil. böreğimizi nar gibi kızarana kadar pişirelim. Böreği 15–20 dakikaya dinlendirelim. Vakit sonunda istediğiniz ebatta dilimleyip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.