Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet Amasya elması Ufak brey ve kabuğu atanmış
  • 1,5 su bardağı kırmızı şarap 
  • 2 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet kakule Kabuğu ezilmiş
  • 1 adet yıldız anason

Krema tabanı için

  • 200 g labne peyniri

Karamelize ceviz için

  • 1 su bardağı bütün ceviz içi
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tarçın

Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Nasıl Yapılır?

  • Elmalar ve baharatlar hariç tüm malzemeyi büyük brey bir tencereye alarak orta-yüksek ateşte arada karıştırmak suretiyle şeker eriyip, fokurdayana kadar pişirin.
  • Elmaları tencereye ilave edin ve ateşi düşük-orta seviyeye getirerek takribî 25-35 dakika müddetle, arada elmaları çevirerek pişirin.
  • Bir bıçak takviyesiyle elmaların pişme derecesini hakimiyet edin. Pişen elmaları delikli bir kepçe takviyesiyle süzerek alın. Kalan karışımı da süzgeçten geçirerek ufak bir tencereye alın.
  • Süzdüğünüz karışıma baharatları ilave ederek orta ateşte takribî 10-15 dakika müddetle kaynatın ve ocaktan alın. Karışım bu evrede akışkan olacaktır ve soğudukça koyulaşacaktır. 
  • Cevizleri karamelize etmek için tüm malzemeyi bir tavaya alarak devamlı karıştırın. Şeker eriyene kadar kavurun ve yağlı kağıt üzerine alarak soğumaya bırakın. 
  • Labne peyniri, varsa suyunu süzerek bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
  • Her bir elmayı 2-3 yemek kaşığı labnenin üzerine oturtun ve süzerek elde ettiğiniz sosu üzerinde gezdirin. Karamelize edilmiş cevizlerle süsleyerek servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın