Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Tarifi İçin malzemeler
5 adet Amasya elması Ufak brey ve kabuğu atanmış
1,5 su bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı su
3/4 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1adet limon kabuğu rendesi
1 adet çubuk tarçın
4-5 adet kakule Kabuğu ezilmiş
1 adet yıldız anason
Krema tabanı için
200 g labne peyniri
Karamelize ceviz için
1 su bardağı bütün ceviz içi
1/4 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
Kırmızı Şarap İle Poşe Edilmiş Elma Nasıl Yapılır?
Elmalar ve baharatlar hariç tüm malzemeyi büyük brey bir tencereye alarak orta-yüksek ateşte arada karıştırmak suretiyle şeker eriyip, fokurdayana kadar pişirin.
Elmaları tencereye ilave edin ve ateşi düşük-orta seviyeye getirerek takribî 25-35 dakika müddetle, arada elmaları çevirerek pişirin.
Bir bıçak takviyesiyle elmaların pişme derecesini hakimiyet edin. Pişen elmaları delikli bir kepçe takviyesiyle süzerek alın. Kalan karışımı da süzgeçten geçirerek ufak bir tencereye alın.
Süzdüğünüz karışıma baharatları ilave ederek orta ateşte takribî 10-15 dakika müddetle kaynatın ve ocaktan alın. Karışım bu evrede akışkan olacaktır ve soğudukça koyulaşacaktır.
Cevizleri karamelize etmek için tüm malzemeyi bir tavaya alarak devamlı karıştırın. Şeker eriyene kadar kavurun ve yağlı kağıt üzerine alarak soğumaya bırakın.
Labne peyniri, varsa suyunu süzerek bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Her bir elmayı 2-3 yemek kaşığı labnenin üzerine oturtun ve süzerek elde ettiğiniz sosu üzerinde gezdirin. Karamelize edilmiş cevizlerle süsleyerek servis edin.