Öncelikle pavlovayı hazırlamak için yumurta aklarını takribî 3 dakika çırpın.
Yumurtaların üzerine azar azar şeker ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
Yumurta ve şeker iyice kabardıktan sonra karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine denk üç yuvarlak olacak biçimde dökün.
Fırının kapağını hafif sarih vazgeçerek evvelden ısıtılmış 110 derece fırında bir saat kadar pişirin.
Pavlovalarınız soğuduktan sonra fırından çıkartın. Kremayı pudra şekeri ile beraber çırpın ve ilk pavlova katının üzerine yayın.
Üzerine kırmızı meyvelerden yerleştirip öteki pavlovayla meyvelerin üzerini kapatın. Pavlovanız üç kat olacak biçimde aynı harekâtı tekrarlayın.
En üste çok az krema sürün ve meyve dilimleri ile süsleyin. Kırmızı meyveli pavlovayı, yanına çok yakışan armut kompostosu ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kırmızı Meyveli Pavlovanın Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Çırpma işleminde şekerlerin eridiğinden emin olun. Kıvamını hakimiyet etmek için parmağınızı karışıma daldırın. Kristaller elinize geliyorsa, çırpmaya devam edin.
Fırın kapağının aralık olması pavlovanın lezzeti açısından oldukça ehemmiyetlidir. Bu operasyon sayesinde tatlınız daha çıtır olacaktır.
Kırmızı meyveli pavlovayı 2 gşan içerisinde harcayın ve buzdolabında muhafaza edin. Üzerini çikolata ve çilek sosuyla süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Kırmızı Meyveli Pavlova Kaç Kaloridir?
Bedene enerji vermesiyle öğrenilen kırmızı meyveli pavlovanın bir porsiyonu, takribî 280 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori kıymetine sahip olan kivili pavlova tarifini de sınayabilir, perhiz listelerinde yer verebilirsiniz.