Çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kabın içerisinde un, kakao, kabartma tozu ve tuzu 20 saniye birlikte çırpıp kenara alın. El mikseri ile büyük bir karıştırma kabında şeker ve tereyağını homojen bir hal alana kadar karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı, vanilya ve erimiş çikolatayı ilave edin. Ardından ekşi krema ile karıştırın.
Un karışımının yarısını sıvı karışıma ilave edin ve mikser ile düşük hızda karıştırın. Kalan yarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynar suyun 1/5’ini karışıma ekleyin. Her ilaveden sonra iyice karıştırın. Suyun tamamını ekledikten sonra orta hızda 1 dakika daha karıştırın.
Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına 2/3 oranında paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kekleri 15-20 dakika pis¸irin. Fırından çıkardığınız kekleri soğumaya bırakın.
Kreması için ahududuları robottan geçirin. Pürüzsüz bir kıvamda olması için süzgeçe alıp çekirdekli kısmını ayırın. Sos tenceresinde kaynatın ve ardından derin dondurucuda soğutun.
Tereyağlarını mikser ile kabarana kadar çırpın. Üzerine toz şekeri, ahududu püresini ve vanilyayı ekleyip kabarana kadar çırpın.
Soğuyan muffinlerin üzerini hazırladığınız ahududu kreması ve çikolata kalpler ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.