Malzemeler
Dolgusu için
Un, şeker ve 1 tutam tuzu büyük bir sırça kaseye alıp karıştırın. Su ve sirkeyi bir kapta karıştırıp buzdolabında soğumaya vazgeçin. Tereyağını minik parçalara kesip 20 dakika buzdolabında bekletin. Unlu karışıma ilave edin. Sirkeli soğuk suyu usulca ilave ederek parmak uçlarınızla süratle karıştırarak yoğurun hamurdan bir parça kopararak elinizde sıkın. Parçalamıyorsa kıvamı olmuş demektir. Hamur bölüyorsa bir yemek kaşığı soğuk su ilave ederek derlenmesini sağlayın. Hamuru geniş bir kaba alın. Fazla yoğurmadan elinizle yuvarlak hale getirin. Streç folyoya sararak hamuru buzdolabında 3 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru iki parça yağlı kağıdın arasına alın. Merdane desteğiyle vurarak düzleştirin bu operasyon hem soğuk hamuru daha kolay açmanıza takviyeci olacak hem de içindeki tereyağının erimemesini sağlayacak. İncelttiğiniz hamuru 28 santim çapında açın. Hamur tekerrür buzdolabında 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzdüğünüz eriklerin 6 tanesini ince dilimler biçiminde kesin. Kalan erikleri büyük bir tencereye rendeleyin. Üzerine şekeri ilave edin. Tart kalıbına yerleştirdiğiniz hamurun kenarlarından 4 santim boşluk kalacak biçimde orta kısmına toz şeker serpin ve şekerli erik dilimlerini yelpaze şeklinde üzerine dizin. Taşan 4 santimlik kısmı yelpazenin en dışında yer alan eriklere yapışacak biçimde içe doğru derleyin. Eritilmiş tereyağını fırça desteğiyle üzerine sürün ve kalan şekeri üzerine serpin. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Tartı fırından alıp oda ısısında soğutun. Erik marmeladını sulandırıp fırça desteğiyle tartın üzerine sürün. Servis yapın.