Kırmızı Biberli Ve Peynirli Çekyat Tarifi İçin malzemeler
- 1 bütün buğday ekmeği
- 7~8 üçgen peyniri
- 3~4 közlenmiş kırmızıbiber
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 5~6 dal ince kıyılmış maydanoz
- 2~3 dal taze kekik
- Kırmızı pul biber
- 1~2 dilim kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Kırmızı Biberli Ve Peynirli Çekyat Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ekmekleri dilimleyin. Üzerine zeytinyağı sürüp evvelden ısıtılmış 170 derece fırının ızgarasında kızartın.
- Közlenmiş biberi bıçak ile ince kıyın. Üzerine ezilmiş sarımsağı, kavurduğunuz dolmalık fıstığı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Üçgen peynirlerin üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kekik ile ağaç yeşilliği görüntüsünü verin. Pul biber serpin.
- Kaşar peyniri ile küçük yıldızlar yapın. Üçgen peynirin ucuna yapıştırın ve ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
- Kırmızı biberli ve peynirli çekyatları, küçük aperatifler ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kırmızı Biberli ve Peynirli Çekyatın Püf Noktaları Nelerdir?
- Biberleri közledikten sonra kağıt havlu üzerine alın ve bıçağın tersiyle törpüleyin. Böylece kabuklarını daha kolay çıkartabilirsiniz.
- Dolmalık fıstığa ek olarak ayrılınmış ceviz de ekleyebilirsiniz.
- Dilerseniz, közlediğiniz biberlerin üst kısmına minik kaşar peyniri koyarak sıvı olmasını sağlayabilirsiniz.
- Çekyatları hazırlarken konut üretimi mısır ekmeği kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Kırmızı Biberli ve Peynirli Çekyat Kaç Kaloridir?
Kırmızı biberleri ve peynirli çekyatların bir porsiyonu, takribî 90 kaloridir. Karbonhidrat kıymeti yüksek olan bu tarifi, 2 porsiyonu geçmeyecek biçimde perhiz listesine ekleyebilirsiniz.
Yılbaşı gecesinde ve kutlamalarda sunabileceğiniz atıştırmalık tarifleri arıyorsanız, sizlere özel olarak hazırladığımız pratik yemeklere göz atabilirsiniz.