Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler
2 bostan patlıcanı
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 soğan
3 kırmızı kapya biberi
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Sosu için
1.5 su bardağı rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Patlıcanları yıkayıp sapları üzerinde kalacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Kesik yerlerine bir fırça takviyesiyle iki yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişcerahat. Pişen patlıcanların içlerini çıkartıp küp doğrayın.
Yemeklik doğradığınız soğanı kalan sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızı biberleri, patlıcanları ve biber salçasını ilave edin.
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Harcı patlıcanların içlerine hisseyleştırıp bir fırın kabına alın.
Sosu için rendelenmiş domates, sızma zeytinyağı, salça ve tuzu geniş bir kasede karıştırıp patlıcanların üzerine dolaştırın.
Soslu patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişcerahat. Sıcak servis yapın.