Malzemeler
Hamuru için
Hamurları açmak için
İçi için
Üzeri için
Şerbeti için
Yapılışı
Tatlımızın yapımına başlarken bir yoğurma kabına ilk önce sıvı malzemeleri koyalım. Sırasıyla 1çay bardağı süt, 1çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta,2 yemek kaşığı sirke ve bir tutam tuzu bir araya getirip elinizle malzemelerin birbirini bulması için karıştırın.
Ardından nişasta, un ve kabartma tozunu da ekleyip hırım baklavası hamurunuzu yoğurmaya başlayın.
Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon ilave edip yoğun kıvamını bulana kadar kaynatmayı sürdürün. Daha sonra soğuması için bir kenara alın.
Kırım baklavasının içi için kullanacağınız cevizleri iri olacak şekilde dövün.
Hamuru yarım saat kadar dinlendikten sonra küçük bezeler halinde alıp, yemek tabağı büyüklüğünde olacak şekilde, nişasta ve un serperek oklava yardımıyla açın. Büyüttüğünüz hamurun orta kısmına cevizleri uzunlamasına çizgi gibi koyup, oklavaya rulo şeklinde sarın. Oklavaya sardığınız yufkayı kenarlarından tutup içe doğru büzüştürün. Ve dikkatlice oklavayı hamurdan dışarı çekin. Hazırlanan hamurları fırın tepsisine dizin. Üzeri için erittiğiniz tereyağının içine sıvı yağını da koyup hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde dökün.
Kırım baklavasını 180 derece fırında pişirip, fırından çıkarın ½ beklettikten sonra soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.