Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kireçte Kabak

Kireçte Kabak

Kireçte Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram ceddilmiş bal kabağı
  • 1 çay bardağı sönmemiş kireç
  • 2.5 litre su
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı soğuk su
  • Limon tuzu
  • Tahin
  • Ceviz içi

Kireçte Kabak Nasıl Yapılır?

  • Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın. Üzerine 2.5 litre su ilave edip 1 gece bu biçimde bilave ettirin. Bal kabağını uzun ince parçalar biçiminde doğrayın.
  • Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka biçiminde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte suyu bulandırmamaya dikkat edin alarak başka bir kaba aktarın.
  • Kabak dilimlerini ilave edin. Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu biçimde 24 saat bilave ettirin.
  • Kabakları sudan alıp iyice yıkayın. Yeniden bir kaba alıp üzerine su ilave ederek 1 saat daha bilave ettirin. Dilimlerin suyunu süzüp kürdanla birkaç yerinden delin.
  • 18 saat dolunca kabakları sudan çıkarın. Teker teker 5-6 defa suda yıkayın. İyice yıkadıktan sonrada 1 saat suda bilave ettirin.
  • Dilimleri kürdanla birkaç yerinden delin. Su ve şekeri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Şerbeti ılındırın. Kabakları şerbete ilave edin kabakların şerbetin içinde kalması gerekir.
  • Tencereyi tekerrür ocağa alıp kabakları kısık ateşte 2 saat pişirin. Tencereyi ocak üzerinden almadan evvel kabakların üzerine limon tuzu ilave edin ve 1 saat bilave ettirin.
  • Kireçte kabak tatlısını, armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kireçte Kabak Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız kabakların yeşile dönük ve olgun olmasına dikkat edin.
  • Tarife başlarken bal kabağının tadına bakmayı unutmayın. Böylece kullanacağınız şeker ölçüsünü daha iyi bir biçimde ayarlayabilirsiniz.
  • Kabakların yumuşaması ve suyunu salması için, dinlendirme operasyonlarını tarife göre uygulayın.
  • Kabak ve şerbeti birbirine karıştırırken ikisinin de ılık olmasına özen gösterin. Bu sayede emilimi daha kolay olacaktır.

1 Porsiyon Kireçte Kabak Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan kireçte kabağın bir porsiyonu, takribî 140 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için, kilo hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.

Siz de natürel malzemelerle hazırlayabileceğiniz meyveli tatlılar arıyorsanız, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan crumble tarifine göz atabilir, kendinizi ve hoşlandıklarınızı şımartabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın