Kirazlı Ve Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3.5 kahve fincanı un
Yarım koli kabartma tozu
1 koli vanilya
Yarım su kadehi az şekerli süt
Dolgusu için
200 ml krema
200 gr beyaz çikolata
Üzeri için
500 gr kiraz çekirdekleri çıkarılmış
Yarım su kadehi su
1 koli jöle
Kirazlı Ve Beyaz Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?
Kek için, derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
İçi yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün. Keki evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Krema için 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp minik parçalar biçiminde kırılmış beyaz çikolatayı ilave edip iyice karıştırırın.
Karışımı buzdolabında soğuması için bekletin. Soğuyan kremalı çikolatayı kabarıncaya kadar çırpın. Kirazlar, jöle ve suyu bir kapta karıştırın.
Keki enine 3 parçaya kesin. Üzerlerine süt dolaştırarak nemlendirin. Kek parçalarının arasına beyaz çikolata kreması ve jöleli kirazdan yayıp üst üste dizin.
Bir saat buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Özel günleri hoşlaştıracak beyaz çikolatalı pasta tarifine buradan göz atabilirsiniz.