Malzemeler
Kreması için
Kek için
Birbirinden lezetli kiraz tariflerini siz de sınayıp sofralarınızı şenlendirin. Kirazları, şekeri, vanilya ve tarçını 20 dakika pişirip soğumaya vazgeçin.
Kek için, yumurta beyazları ile şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave edin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ilave edin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp pak bir mutfak bezine kağıt üstte kalacak biçimde ters çevirip soğumaya vazgeçin.
Bir tencerede yumurta sarısı, süt, toz şeker ve unu mikser ile iyice çırpın. Orta ateşte kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp labne peynirini ilave edin ve tekerrür çırpın.
Kupların diplerine ince bir dilim kek yerleştirin. Üzerine pişmiş kiraz, tekerrür kek dilimi ve krema ilave edin. Son olarak bir kek dilimi daha yerleştirin. Üzerine kakao serpiştirip krema, kiraz ve tarçın çubuklarıyla süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.