Keki için
Şeker şurubu için
İç harcı için
Mousse krema için
Üzeri için
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm ’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Un, kakao ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağı ve çikolatayı beraber benmari usulü eritin. Soğumaya vazgeçin. Yumurta ve şekeri bir sırça kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yeerleştirin. Karışımı mikserle 5-6 dakika çırpın. Kaseyi tencerenin üzerinden alın ve harcı 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Un karışımını kaşık kaşık ilave edin. Tereyağı-çikolata karışımını da ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 25 dakika ya da kürdan daldırıldığında pak çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Şeker ile suyu sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip soğumaya vazgeçin. Kiraz, şeker ve suyu ayrı bir sos tenceresinde 4-5 dakika kaynatın. Kirazları içinden alarak suyunu yüksek ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Kremadan yarım çay kadehi kadar ayırıp kalanını mikserle kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip kremaya karıştırın. Ayırdığınız kremayı ısıtıp jelatini içinde eritin ve çikolatayı kremaya karıştırın. Kelepçeli kek kalıbın çemberini servis tabağına alın. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin ve ilk parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Şeker şurubunun yarısını kekin üzerine kaşıkla dolaştırın. Kremanın yarısını yayıp üzerine kiraz ile karadutun yarısını serpiştirin. Kekin değişik parçasını üzerine kapatın ve kalan şurup ile nemlendirin. Kiraz ve karadutları dizip kalan kremayı üzerine yayın. Buzdolabında en az 3-4 saat soğutun. Pastanın üzerini çikolata ruloları, file fıstık, kiraz ve karadut ile süsleyerek servis yapın.