Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Kirazlı, Dutlu Ve Çikolatalı Pasta

Kirazlı, Dutlu Ve Çikolatalı Pasta

Kirazlı, Dutlu Ve Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • 50 gr tereyağı eritilmiş
  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr toz şeker
  • 90 gr un
  • 1 koli vanilya
  • 30 gr kakao
  • Tuz

Şeker şurubu için

  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Çeyrek su kadehi su
  • 1 limon suyu

İç harcı için

  • 300 gr çekirdeksiz kiraz
  • 200 gr karadut
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 2 yemek kaşığı su

Mousse krema için

  • 400 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı su

Üzeri için

  • Kiraz
  • Karadut
  • Çikolata ruloları
  • File fıstık

Kirazlı, Dutlu Ve Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm ’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Un, kakao ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağı ve çikolatayı beraber benmari usulü eritin. Soğumaya vazgeçin. Yumurta ve şekeri bir sırça kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yeerleştirin. Karışımı mikserle 5-6 dakika çırpın. Kaseyi tencerenin üzerinden alın ve harcı 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Un karışımını kaşık kaşık ilave edin. Tereyağı-çikolata karışımını da ilave edip karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp 25 dakika ya da kürdan daldırıldığında pak çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Şeker ile suyu sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip soğumaya vazgeçin. Kiraz, şeker ve suyu ayrı bir sos tenceresinde 4-5 dakika kaynatın. Kirazları içinden alarak suyunu yüksek ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Suyu bir kaseye alıp toz jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Kremadan yarım çay kadehi kadar ayırıp kalanını mikserle kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip kremaya karıştırın. Ayırdığınız kremayı ısıtıp jelatini içinde eritin ve çikolatayı kremaya karıştırın. Kelepçeli kek kalıbın çemberini servis tabağına alın. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin ve ilk parçayı çemberin tabanına yerleştirin. Şeker şurubunun yarısını kekin üzerine kaşıkla dolaştırın. Kremanın yarısını yayıp üzerine kiraz ile karadutun yarısını serpiştirin. Kekin değişik parçasını üzerine kapatın ve kalan şurup ile nemlendirin. Kiraz ve karadutları dizip kalan kremayı üzerine yayın. Buzdolabında en az 3-4 saat soğutun. Pastanın üzerini çikolata ruloları, file fıstık, kiraz ve karadut ile süsleyerek servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın